Om

Anders Kwarnmark, ljudläggare, ljudtekniker & ljuddesigner

Född 1973, boende i Göteborg

Sedan våren 2002 jobbar jag med spelfilm, TV-drama, radioteater, dokumentärer, reklamfilm & som musiker. Jag gör dialogredigering , effektläggning, trampredigering, ljuddesign samt mixning. Har även gjort ett flertal kortfilms-inspelningar, reklam och ENG-jobb samt speakerinspelningar på flera olika språk. Före det jobbade jag en del i en musik-inspelningsstudio, Nacksving, samt lirade klaviatur i div band. Musiken håller jag på med fortfarande, dock i betydligt blygsammare skala.

Mitt företag Kwarna musik & mediaproduktion är inneboende hos Gothenburg Studios på Lindholmen. Där har jag en ljudläggningssstudio med bl a ProTools HD, bildvisningsmöjligheter och tillgång till pre-mix studio och speakerinspelning. Jag har ett stort ljudeffektbibliotek med både egentillverkade och köpta ljudeffekter.

Jag har ingen formell ljudteknikutbildning utan har (som flera av mina kollegor) lärt mig genom att hålla på med verktygen under övning, gig och inspelningar. Ett allmänt ljud- och teknikintresse har gjort sitt till också, antar jag. Jag har läst 20p Filmvetenskap på universitetet (HT 1996).

En länk till IMDB som täcker in det mesta av film- och TV jobben:

Annonser